Mobilní ozvučovací sestava pro obec, policii, hasiče, armádu, firmu i školu

Mobilní ozvučovací sestava pro obec, policii, hasiče, armádu, firmu i školu

Tento článek popisuje sestavení ozvučovací aparatury, která musí být skladná, nenáročná na zapojení a především mobilní. Tzn., že na každou akci ji budeme zapojovat a nebude trvale nikde nainstalována. Variabilní ozvučení poptává státní správa, často obec pro různé obecní akce, policie pro školení a cvičení, hasiči, armáda a další bezpečnostní složky. Ozývají se i školy a firmy, jež jednou za čas potřebují středně výkonné ozvučení provést.

Výkon, zvuk a volba reprosoustav

Záměrem je ozvučení vnitřní, nebo venkovní plochy, obvykle v rozmezí 100 – 200 m2 do 100 posluchačů. Předpokládáme řeč i hudbu, ale současně nechceme najímat externího zvukaře, ozvučení chceme provést svépomocí. Řeč musí být srozumitelná a hudba musí znít líbivě.

Pro menší akce, s menší ozvučovanou plochou, do 50 posluchačů a pro klidné prostředí, volíme jako reprosoustavy profesionální model BC 1000. Napojit je můžeme na zesilovač, viz dále. Výhodné je ale zakoupit hotovou sestavu s aktivními reprosoustavami, která obsahuje reprosoustavy mající zesilovač již zabudovaný v sobě, dále mixážní pult a dokonce i drátový a bezdrátový mikrofon.

Větší akce, pro 50 a více posluchačů, již ozvučujeme prostřednictvím profesionálních reprosustav BC 1200. Tyto rerposoustavy jsou již výkonnější a účinnější a potřebují nabudit zesilovačem. V této kombinaci doporučujeme tuto hotovou sestavu ozvučení. Ta obsahuje zmíněné pasivní (bez zesilovače) reprosoustavy, zesilovač, mixážní pult a bezdrátový i drátový mikrofon.

Výše uvedené sestavy ozvučení samozřejmě obsahují i kabeláž a jsou cenově zvýhodněné o více, jak 20 %.

Ozvučovací sestava typu „Vše v jednom zařízení"

Chápeme, zapojovat se někdy nechce a spíše tíhnete po zařízení, kde by vše bylo v jednom. Tomu vyhoví i tzv. řečnické systémy a pártyboxy, což je vždy jedno zařízení, jež obsahuje přehrávač hudby, bezdrátové mikrofony, Bluetooth konektivitu, zesilovač, reproduktor i akumulátor.

Modely WA 410RC a WA 480RC jsou vhodné pro malé akce, vystoupení dětí, školy v přírodě, školení, cvičení, tréningy, ale také pro karnevaly, diskotéky a večírky. Tedy všude tam, kde je potřeba reprodukovat hudbu a řeč rychle a přitom se nezdržovat složitým zapojováním. Tady je vše elegantně v jednom zařízení. Hodí se pro ozvučovací aplikace v různých prostředích, také v exteriéru, a dá se snadno přemisťovat díky kolečkám. Tuto variabilitu určitě oceníte.


Do you want to accurate this set or to make a price offer?